Blog

Főoldal/Blog/

Grillezési kisokos

Amikor nyáron elhatározzuk, hogy vendégeket hívunk, kézenfekvő ötlet a kerti grillezés, hiszen ezzel a programot és az étkezést is megoldjuk, közben pedig lehet iszogatni, beszélgetni. De ha már vendéget hívunk, szeretnénk, ha minden jól sikerülne, finom alapanyagokat vásárolunk, gondosan előkészítünk mindent. A siker már csak a megvalósításon múlik, ehhez adunk pár hasznos jó tanácsot! [...]

2020-06-30T09:59:11+02:00kedd, 2020. június 30. |

Mi is az a jegeskávé?

A KÁVÉ, HA HIDEG A jegeskávé alapja lehet kihűtött vagy jégkockára öntött forró kávé. A kávét hideg vízben is ki lehet áztatni, ez jóval tovább tart, mint a forró vizes elkészítés. A hideg vizes kiáztatáshoz jó szolgálatot tehet a French Press, más néven dugattyús kávéfőző, mely itthon is egyre több helyen kapható. […]

2019-07-02T11:43:22+02:00kedd, 2019. július 2. |

Mit eszünk húsvétkor?

Sonka, tojás, torma és kalács. Mind-mind a hagyományos húsvéti menü részei. Ezek az ételek mind bibliai szimbólumokhoz vagy néprajzi mesékhez köthető ételek. A húsvét elnevezése valójában egy táplálkozásbeli szokást is rejt: a nagyböjt végéről, a húsmentes diéta befejezéséről szól. Hal Nagypénteken, a negyvennapos böjt utolsó napján nemcsak húst tilos enni a hagyományok szerint, hanem jóllakni [...]

2019-03-28T16:58:45+02:00péntek, 2019. március 1. |

Ha január, akkor kocsonya!

Kocsonyatörténelem A kocsonyáról az első írásos emlékek a XIV. századból származnak. A Le Viandier-ben, a középkori konyháról szóló receptgyűjteményben szerepel először a húsból készíthető kocsonya. A kocsonyát eredetileg az étel eltarthatóságának növelésére használták, hiszen akkoriban igen nehézkesen lehetett tárolni a romlandó ételeket. A kocsonyalével leöntött alapanyagokat viszont elvágták az oxigéntől, így néhány nappal tovább eltarthatóak [...]

2019-03-29T15:15:33+02:00kedd, 2019. január 15. |