Fontos Önnek az egészsége? Szeretné jobban érezni magát a bőrében?

De mitől is leszünk egészségesebbek?

 

Összegyűjtöttünk pár hasznos tippet, hogy segítsünk egészségesebbé válnia, és azzá tenni a családját is!

Tudta például, hogy nem csak a kisgyerekeknek javasolt a napi ötszöri étkezés! A kiegyensúlyozott táplálkozáshoz hozzátartozik a rendszeresség. Felnőttként is próbáljunk napközben többször kisebb adagokat fogyasztani.
Gyerekeinket szoktassuk szintén a rendszeres étkezésekhez. Ne induljon el a nap reggeli nélkül! Este és hétvégéken pedig, ha tehetjük, üljünk asztalhoz, és együnk együtt a családdal.

Válasszunk sovány húsokat fehérje forrásként! A tejtermékek, sajtok közül is válasszuk az alacsony zsírtartalmúakat. Ügyeljünk az egyensúlyra, kerüljük a túlzott húsfogyasztást.

Fogyasszunk halakat rendszeresen! A halakban az A-, D-, valamint a B1-, B2-, B12- vitamin fordul elő nagyobb mennyiségben. A halfogyasztás hozzájárul többek között a szervezet magnézium-, vas-, szelén-, jód-, és cinkellátásához.

 

Az alapanyagok kiválasztása mellett érdemes még odafigyelni, hogyan készítjük el a menüt. A párolás, a grillezés vagy a sütőzacskóban sütés mind olyan módszerek, ahol kevesebb hozzáadott zsiradékkal készíthetjük el ételeinket. Nemcsak a testsúlyunkra lesz ez jó hatással, könnyebb lesz így karbantartani a koleszterin szintünket is.

Naponta fogyasszunk 0,5 l tejet, vagy ennek megfelelő kalciumtartalmú tejterméket.

Érdemes lépésről lépésre csökkenteni a főzés közben használt só mennyiségét. Inkább a főzés utolsó szakaszában sózzunk! Gyerekeink ételeit inkább sótlanul készítsük, így jobban értékelik majd az ételek ízeit.
Használjunk zöldfűszereket ízesítéshez! Ezzel kiválthatjuk részben a sózást, és új ízekkel gazdagíthatjuk a konyhánkat. Ha van kedvünk, akár az ablakpárkányon is nevelhetünk párat a kedvenc zöldfűszereinkből.

A rendszeres és minőségi folyadékpótlás az egyik fontos pillére az egészséges táplálkozásnak. Már rövidtávon is érezzük, ha elfeledkezünk az ivásról. A fáradékonyság vagy a fejfájás sokszor ennek a jele.
Igyunk naponta legalább 8 pohár vizet! Vigyünk magunkkal utazáshoz kulacsban innivalót, tegyünk magunk mellé egy üveg vizet, miközben dolgozunk, és minden étkezéshez igyunk is.

Lefekvés előtt másfél-két órával már ne együnk, vagy legalábbis ne zsíros és nehéz ételeket, amelyeket a szervezet csak lassan tud lebontani.

Törekedjünk a megfelelő testsúly megőrzésére.
Az ételeket a napi testmozgásnak megfelelően válasszuk ki, minél többet mozgunk, annál több energiára van szükségünk.

Összegzésképpen:

Az egészséges táplálkozás nem diéta és nem fogyókúra.
Az egészséges táplálkozás egy olyan életmód, amely egyszerű változtatásokat eszközöl a megszokott étrenden a jobb életminőség és a boldogabb élet érdekében.

 

A FOLYTATÁSBAN bemutatunk néhány olyan terméket, amivel a TE-DI segíteni tud a jobb közérzet és az egészség elérésében.

Egészséges terméktippjeinkhez kattintson ide!